söndag, april 13, 2008



-Wille, vad skulle du jobba med om datorer inte fanns?, frågar PippyD i bilen när vi sitter fast i trafiken vid centralstation.
W- Mmmm.. då skulle jag nog vara på Madagascar och bo med lemurerna
P- Neeej, det finns inte heller
W-Ok, då skulle jag väl vara rymdpirat då
P- Meh, Om det inte finns datorer kan du ju inte flyga rymdskepp, själv skulle jag vara brandman
W-Men ok, då finns inte eld heller, vad skulle du göra då?
P-Då skulle jag nog frysa ihjäl
H -Jag vill bli rörmokare

Vi har åkt på en del mer eller mindre ambitiösa roadtrips i våra dar och vi är nog kanske eventuellt världens sämsta roadtrippare. När vi åkte till dalarna förra året hamnade vi vid en mystisk hamn mitt ute i ingenstans där människosmuggling försegicks och vi var tvugna att åka tillbaka 20 mil till stockholm för att köpa en ordentligt karta. Tre gånger har vi försökt åka till soptippar. Soptippar är dom hemligaste platserna på planeten och inte ens med telefonguidad satellithjälp har vi lyckats hitta. Snart dränks vi i statussopor som vi helst inte lämnar med standardsoporna i våra respektive soprum.

Bilåkningen i lördags slutade ungefär på samma sätt som den brukar göra. Vi försökte åka ut till Lidingö för att köpa manliga byggvaror till Håkan och Pippy och själv blev jag medlurad mest för att jag tycker att det är roligt att åka bil. Efter en timme hade vi lyckats ta oss förbi centralstationen och efter 2 timmar hade byggvaruhuset stängt och vi hade fortfarande inte hittat dit, utan irrade planlöst runt på Lidingös små akta-lekande-barn-gator.
Efter 3 timmar hade vi åkt därifrån, igenom hela stan igen och till ett annat byggvaruhus där Pippy köpte två plankor och fick sitt kreditkort klippt. Framför oss på parkeringen körde en bil med texten "Riktiga män luktar diesel". Vi försökte följa efter den för att se hur personen som körde såg ut och sen stal vi hans parkeringsplats så att han nästan rammade oss i ren ilska.

Jag har en dröm om att åka runt på en båt på dom sju haven ifall jag nu inte får bli rymdpirat. Innan vi åkte iväg på våran misslyckade bilresa så gick vi en promenad längsmed kajen och tittade på framtida vattenfordon. Såhär såg mina favoriter ut.



Inga kommentarer: