onsdag, augusti 27, 2008

fler tankar om djur

I dessa tider när alla räds den kommande klimatkrisen och djurarter dör till höger och vänster så börjar man tänka olika saker.

En av sakerna är hur det var innan inomhus uppfanns och det bara fanns utomhus, en annan är varför vi inte planterar in olika djurstammar i sverige som vi inte haft innan men som skulle klara sig ganska bra och passa in fint. Djurarten jag tänker på just för tillfället som jag skulle vilja se i dom svenska skogarna är förstås Elefanten. Den måste väl klara kylan? Den har jättetjockt skin och även om den nog inte har samma goretexskydd som sin gamla anfader Mamutten( Vad hände där egentligen, blev det elefanter av mamuttarna eller fanns dom samtidigt fast på olika varma ställen?) så har ju inte vi heller istid längre, och i värsta fall får den väl vandra söderut till skåne om vintrarna. Den trivs nog bättre på österlen ändå; det är ju ganska likt savann.


tre anledningar till varför det inte skulle bli en katastrof:


1. Vi har ju väldigt mycket skog med både barr och löv dom kan äta, och stammen måste ju inte vara så fruktansvärt stor, 500 djur ska ju räcka för att det inte skall bli inavel och såpass mycket mat borde finnas kvar när älgarna fått sitt.

2. Vi har ju bara 3 vargar och 5 björnar i Sverige och inte ens dom lär ju ha speciellt mycket tur med att fälla sig en välväxt norrlandstjur av märket elefant, så rovdjursstammen kommer ju heller inte påverkas speciellt mycket, om det nu inte är så att en och annan björnrackare hamnar under tassen på överste Hati när han inte ser sig för.

3. Jag har bara 2, jag har inte tänkt igenom det här så noga, men jag tycker inte man behöver göra det alltid, det tänks för mycket i världen.

1 kommentar:

Cidden sa...

Mammuten dog ut för att det inte fanns några papputar.