lördag, januari 03, 2009

Holiday in Cambodia

Kambodja, Koh Kong
Now you pay him for carry bag, now you pay him for open door, now you pay him for help visa, now you pay me for help pay them.

Efter att jag upptäckt att mitt visum i Thailand redan gått ut lämnade jag Bree på Kochang och hoppade på bussen mot Kambodja tillsammans med Jessie och Stacy, som vi träffat några dar tidigare. Eftersom Kochang ligger så nära Kambodjanska gränsen tog bussresan bara ett par timmar och vi promenerade genom ingemanslandet mellan Thailand och Kambodja med våra väskor. Efter mycket om och men och straffböter för mitt utgångna visum var vi välkomna in.
Just nu befinner vi oss i en gränsstad som heter KohKong som är typ Mos Eisely i Starwars, ' A wretched hive of scum and villany', men vi är vid gott mod och har gått på den lokala marknaden och handlat grönsaker och gjort kycklingmackor och spelat biljard med hotellägarn. Imorgon bitti åker vi vidare till vår första riktiga anhalt Senoukville vid kusten innan vi åker til huvudstaden Phnom Phenn och sen med båt upp till Angkor Wat.

Inga kommentarer: